Usuwanie albumu
Usuń album multimedialny wraz ze wszystkimi zdjęciami i filmami — ostatecznie i bezpowrotnie. Ważne pliki pobierz wcześniej.
Web
Medien›···›Album löschen
Ta funkcja jest dostępna tylko w wersji webowej.
Wymagane uprawnienie: Albumy multimedialne – Usuwanie albumów oraz multimediów
Co to jest?
Funkcją Usuń album kasujesz album ostatecznie razem ze wszystkimi zdjęciami i filmami. Nie da się tego cofnąć.
Jak usunąć album
- Kliknij w menu bocznym „Multimedia”.
- Otwórz na karcie albumu menu ··· (albo w otwartym albumie menu ··· u góry) i wybierz „Usuń album”.
- Potwierdź pytanie „Usunąć album?” przyciskiem „Usuń album”.
- Album i wszystkie multimedia są od razu usunięte.
Co sprawdzić przed usunięciem
- Czy są w nim multimedia, które chcesz zachować? → Pobierz je wcześniej przez „Pobierz wszystko”.
- Czy ma zniknąć tylko część? → Usuń pojedyncze multimedia zamiast całego albumu.
Uprawnienie
Potrzebujesz uprawnienia Usuwanie albumów oraz multimediów. Domyślnie mają je administratorzy i edytorzy.
Wskazówki
- Pobierz wcześniej najważniejsze multimedia — co usunięte, to usunięte.
Najczęstsze pytania
Czy mogę przywrócić usunięty album?▾
Nie. Usunięte albumy i ich multimedia są usuwane ostatecznie. Zabezpiecz ważne pliki wcześniej, np. przez „Pobierz wszystko”.
Czy mogę usunąć tylko pojedyncze multimedia zamiast całego albumu?▾
Tak. Otwórz album, kliknij plik i wybierz „Usuń” — album zostaje z pozostałą zawartością.
Czy mogę usunąć album w aplikacji?▾
Nie, albumy usuwasz w przeglądarce.
Masz jeszcze pytanie? Zapytaj asystenta AI.
Kliknij przycisk pomocy w prawym dolnym rogu i zadaj pytanie.