Przegląd czatów
Tu widzisz wszystkie swoje czaty na jednym ekranie — czaty 1:1 z pojedynczymi członkami i czaty grupowe swojego zespołu, posortowane według aktywności.
Czaty 1:1, czaty grupowe, reakcje, moderacja
Tu widzisz wszystkie swoje czaty na jednym ekranie — czaty 1:1 z pojedynczymi członkami i czaty grupowe swojego zespołu, posortowane według aktywności.
Otwórz czat z przeglądu, aby przeczytać całą historię, napisać nowe wiadomości lub zareagować na istniejące.
Napisz do członka lub grupy — prosto z czatu, z tekstem, załącznikami i automatycznym powiadomieniem push.
Popraw literówki w wysłanej wiadomości — do 15 minut po wysłaniu. Edytowane wiadomości są widocznie oznaczone dla wszystkich.
Usuń wiadomość w czacie. Znika dla wszystkich uczestników i zostaje zastąpiona informacją „Ta wiadomość została usunięta”.
Zareaguj emotikoną na wiadomość w czacie — szybciej niż odpowiedź i bez zalewania czatu krótkimi potwierdzeniami.
Znajdź członka ze swoich chórów, aby rozpocząć nowy czat 1:1 — przez wyszukiwanie po nazwisku w „Nowy czat” w Wiadomości › Czaty.
Wycisz czat, aby nie dostawać już powiadomień push. Czat pozostaje widoczny i możesz go czytać w każdej chwili.
Oznacz przeczytany czat ponownie jako nieprzeczytany, aby odpowiedzieć później i nie zapomnieć o otwartej sprawie.
Załóż nowy czat grupowy dla kilku członków — na przykład dla grupy głosowej, zarządu lub grupy roboczej w swoim zespole.
Prześlij zdjęcie profilowe dla swojego czatu grupowego — na przykład logo grupy głosowej, zdjęcie grupowe lub pasujący symbol.
Dodawaj nowych członków do czatu grupowego, usuwaj uczestników, ustalaj reguły dostępu według głosu lub funkcji albo wyświetl listę uczestników.
Zmień nazwę istniejącego czatu grupowego — na przykład gdy zmienił się cel grupy albo pasuje lepsza, wyraźniejsza nazwa.
Nadaj uprawnienia administratora kolejnym uczestnikom czatu grupowego — mogą wtedy także zarządzać uczestnikami i zmieniać ustawienia.
Usuń czat ze swojego przeglądu. Pozostali uczestnicy go zachowują; gdy ktoś znów do ciebie napisze, czat wraca razem z historią.
Zgłoś zespołowi Chorilo niewłaściwe treści lub zachowanie w czacie. Zgłoszenie trafia do operatora, nie do kierownictwa twojego chóru.
Zablokuj osobę, aby nie dostawać od niej wiadomości. Nie możecie już do siebie pisać, a czat znika z twojego przeglądu.