Wyciszanie czatu

Wycisz czat, aby nie dostawać już powiadomień push. Czat pozostaje widoczny i możesz go czytać w każdej chwili.

Web
Nachrichten›Chats›Chat ···›Stummschalten
App
Nachrichten›Chat›Chat antippen›···›Stummschalten
Wymagane uprawnienie: Czat – Przeglądanie czatów

Co to jest?

Opcją Wycisz wyłączasz powiadomienia push dla pojedynczego czatu. Czat pozostaje na Twojej liście i nadal dostajesz wszystkie wiadomości — po prostu nie przerywają Cię już powiadomienia push. To wygodne w czatach grupowych, w których dużo się dzieje, a dotyczą Cię tylko po części.

Jak wyciszyć czat

  1. Otwórz czat, który chcesz wyciszyć.
  2. Dotknij ··· w prawym górnym rogu (opcje czatu).
  3. Wybierz Wycisz. Czat od razu jest wyciszony.

Można to zrobić też bez otwierania czatu, z listy: w wersji webowej w menu ··· przy wierszu, w aplikacji przez przytrzymanie czatu.

Na liście wyciszone czaty poznasz po przekreślonym dzwonku obok nazwy. Aby wyłączyć wyciszenie, idź tą samą drogą i wybierz Wyłącz wyciszenie.

Uprawnienia

Aby wyciszać czaty, potrzebujesz uprawnienia Wyświetlanie czatów. Domyślnie mają je wszyscy członkowie.

Wskazówki

  • Wyciszaj aktywne czaty grupowe, w których dużo się dyskutuje, a Ty chcesz tylko od czasu do czasu zajrzeć. Dzięki temu ekran blokady pozostaje uporządkowany.
  • Ważne czaty 1:1 z dyrygentem lub prowadzącym grupy głosowej zostaw aktywne, żeby nie przegapić istotnej wiadomości.
  • Jeśli czat stale przeszkadza i nie chcesz już w nim uczestniczyć, lepszym wyborem jest usunięcie.
  • W ustawieniach powiadomień możesz też całkowicie wyłączyć powiadomienia push.

Najczęstsze pytania

Czy wyciszone wiadomości nadal są mi wyświetlane?▾
Tak. Czat pozostaje na Twojej liście i możesz czytać wszystkie wiadomości. Powiadomienia push są wyłączone. Na liście czatów w wersji webowej wyciszony czat nie pokazuje liczby nieprzeczytanych wiadomości, w aplikacji pokazuje.
Jak długo działa wyciszenie?▾
Wyciszenie trwa bez ograniczeń, dopóki go nie wyłączysz. Możesz je zakończyć w każdej chwili z tego samego menu opcją „Wyłącz wyciszenie”.
Czy pozostali uczestnicy wiedzą, że czat jest u mnie wyciszony?▾
Nie. Wyciszenie to czysto osobiste ustawienie i nie jest widoczne dla innych członków.

Masz jeszcze pytanie? Zapytaj asystenta AI.

Kliknij przycisk pomocy w prawym dolnym rogu i zadaj pytanie.